Old's Cool!

4. mezigenerační přehlídka
29. 8. - 6. 10. 2016 | Praha — Brno — Olomouc

Výstavy, koncerty, diskuse, workshopy, přehlídky, mezigenerační setkávání – Old's Cool je přehlídka kulturních akcí, zaměřená na dialog mezi mladými a starými. Čtvrtý ročník představí opět výjimečné seniorské osobnosti, vzory i velké životní příběhy, mezigenerační projekty a inspirativní myšlenky, které vás budou bavit!

Facebook
29/8Bet Orten & Veronika Ruppert:
Slow Up

29. 8.Bet Orten & Veronika Ruppert: Slow Up.Vernisáž 18:00, Náplavka, Rašínovo nábřeží, Prahavíce →

Po 29. 8. 2016, 18:00
Bet Orten: Slow Up

Slow Up je výzvou k zamyšlení nad uspěchaností a zbytečnou nadprodukcí dnešní doby. Zkuste tedy zpomalit a setkat se s krásnou módou z jedinečných materiálů, které by bez zaujetí designérů skončily v odpadu. Výstava fotografií Bet Orten, na které se jako stylistka podílela Veronika Ruppert (Modeschau, Radio Wave), je příkladem kreativní upcyklace a důkazem, že nejen mládí může být atraktivní a sebevědomé. Na fotografiích uvidíte modely předních českých designerů – Jakuba Polanky, Hany Frišonsové, Jakoby, Leeda (Metráž), La Femme Mimi nebo Filipa Jakaba a Daniely Peškové. Tedy těch, kteří se ve své tvorbě upcyklaci – tvorbě oblečení a doplňků ze starých nebo nepotřebných materiálů – věnují. Výstava je ochutnávkou toho, co uvidíte na workshopu a módní přehlídce 24. 9. v Národní galerii v Praze a 1. 10. v Brně v prostoru pro architekturu a média Praha.

29. 8. – 28. 9. 2016 (vernisáž 28. 8. v 18:00) Náplavka Rašínovo nábřeží, Praha

www.betorten.com | → Facebook Slow-up

X
14/9Knihy se těžko vystavují – Zdenek Seydl

14. 9.Vernisáž výstavy a křest knihy 18:00 Klementinum, Prahavíce →

St 14. 9. 2016, 18:00
Knihy se těžko vystavují
– Zdenek Seydl

Předznamenáním celé mezigenerační přehlídky bude další výstava z cyklu Knihy se těžko vystavují, připomene významného knižního výtvarníka a ilustrátora Zdenka Seydla, jehož dílo má i v dnešní vizuálně agresivní době schopnost uchvátit. V rámci vernisáže výstavy 14. 9. v pražském Klementinu bude pokřtěna také výjimečná publikace „Zdenek Seydl a knihy” Archívu výtvarného umění a kurátora výstavy Martina Hůly.

15. 9. – 29. 10. 2016 Národní knihovna Klementinum, Praha

Fb | → O autorovi

X
21/9Generation What a Old's Cool

21. 9.Mezigenerační diskuze 20:00 Veletržní palác, Malá dvoranavíce →

St 21. 9. 2016, 20:00
Generation What a Old's Cool

Mezigenerační diskuze a setkání projektů Generation What a Old’s Cool v Národní Galerii. Veřejná diskuze otevře politická i ryze osobní témata a svede dohromady inspirativní osobnosti generace mileniánů a generace seniorů. Základní kontext a otázky do diskuze poskytne rozsáhlý sociologický výzkum uskutečněný v rámci mezinárodního projektu Generation What zaštítěného Českým rozhlasem.

Veletržní palác – Malá dvorana, Národní galerie v Praze

Generation What

X
22/9Den otevřených dveří v Elpidě

22. 9.S-talks, besedy a ukázkové kurzy 9–20:00 Centrum Elpida, Prahavíce →

Čt 22. 9. 2016, 9–19:00
Den otevřených dveří v Centru Elpida

Zůstaňte zvědaví aneb koktejl ochutnávek z našeho programu! Naskenujte s námi svoje staré fotografie, vyslechněte prezentace aktivních seniorů, podívejte se na filmové výtvory vašich vrstevníků a sami vyzkoušejte kameru, potrénujte paměť, otestujte naše jazykové lektory. A mnoho dalšího. Celý den prezentace výtvarné dílny komiksu. Těšíme se na Vás.

9:00–10:00 Seznamte se s tabletem | 9:00–10:00 Ukázková hodina angličtiny pro začátečníky | 9:00–10:00 Gymnastika myšlení – k čemu je dobré trénovat svůj mozek | 10:00 Výtvarná dílna s Markétou | 10:00–14:00 Skenovací Wiki dílna – Naskenujeme vaše vlastní fotografie. Získáte digitální data a podpoříte Wikipedii. | 10:15–11:15 Sebeobrana pro seniory není vtip | 10:30–12:00 S-talks – Prezentace úspěchů aktivního stáří. | 10:30–11:30 Ukázková hodina němčiny pro mírně pokročilé | 10:30–11:30 Gymnastika myšlení pro mírně pokročilé | 10:30–11:30 Tablet a smart phone-help – individuální poradna s O2 Guru | 12:30–14:00 Koučink pro seniory s Ing. Evou Krhovskou | 13:30–14:30 Jazykový koutek s Lucíí Gramelovou – Výuka jazyků ve stáří, otázky a odpovědi. | 14:00–16:00 Filmová dílna – Prezentace a workshop

Centrum Elpida, Na Strži 40, Praha 4

elpida.cz/centrum

X
22/9Setkání s Jarmilou Kratochvílovou

22. 9.Setkání s Jarmilou Kratochvílovou. Moderuje Karel Tejkal17:30 Centrum Elpida

více →

Čt 22. 9. 2016, 17:30
Setkání s Jarmilou Kratochvílovou. Moderuje Karel Tejkal.

Jarmila Kratochvílová československá atletka, běžkyně na krátkých a středních tratích. Je držitelkou současného světového rekordu na 800 metrů z července 1983 v Mnichově. Tento rekord je nejdéle platným světovým rekordem v oficiálních disciplínách v historii ženské atletiky. Kratochvílová drží také druhý nejlepší čas v historii v běhu na 400 metrů. Nyní se věnuje zejména trenérské činnosti. Svými výkony patří mezi nejlepší světové, evropské, československé i české atletky historie.

Centrum Elpida, Praha

Centrum Elpida | → Jarmila Kratochvílová

X
24/9Slow-up Slow-up Workshop

24. 9.Slow-up: Workshop 11–18:00 Café Jedna, Veletržní palácvíce →

So 24. 9. 2016, 11–18:00
Slow-up: Workshop

Upcyklace a recyklace patří k přístupům takzvané pomalé módy – Slow Fashion. Ve svých kolekcích se k nim aktuálně hlásí velká česká návrhářská jména jako Jakub Polanka, Monika Drápalová nebo Denisa Nová i oblíbení nastupující designéři a mladé značky jako Hana Frišonsová, Mongol, Jakoby nebo La Femme Mimi. Upcyklace i recyklace se soustředí na zužitkování nepotřebného zboží. Rozdíl mezi nimi spočívá v tom, že upcyklací věc vedle dalšího života navíc ještě získává na hodnotě. Staré tričko se tak například nepromění v hadr na podlahu nebo v izolaci, ale třeba na šaty, doplněk nebo šperk. Na workshopu a módní přehlídce v rámci Old's Cool 2016 chceme poukázat na to, že na návrat a nové zužitkování secondhandového oblečení a materiálů se vedle známých návrhářů soustředí i zajímavé mladé projekty, jako například Win Win Love nebo mezigenerační projekt Ponožky od babičky. Do upcyklace se ženami bez domova se pod značkou Metráž pustila i Lucie Kutálková z Leeda ve spolupráci s Kateřinou Jungovou.

Celodenní workshop je příležitostí vyzkoušet si pod vedením českých designérů jejich osobité techniky upcyklace oděvu a naučit se, jak se pletou ponožky a to přímo od babiček pletařek zapojených do projektu Ponožky od babičky.

Café Jedna, Veletržní palác, Národní galerie v Praze | → Facebook | → Ponožky od babičky

X
24/9Slow-up Prohlídka ateliéru Zbyňka Sekala

24. 9.Prohlídka ateliéru Zbyňka Sekala14:00 Veletržní palácvíce →

So 24. 9. 2016, 14:00
Slow-up: Prohlídka ateliéru Zbyňka Sekala

Nejen pro návštěvníky workshopu Národní Galerie připravila komentovanou prohlídku instalace ateliéru umělce Zbyňka Sekala, jehož dílo v kontextu pojmů upcyklace či recyklace patří k nejzásadnějším položkám českého umění dvacátého století.

V kontextu pojmů upcyklace či recyklace patří dílo Zbyňka Sekala k nejzásadnějším položkám českého umění dvacátého století. Ve svých plastikách, objektech, asamblážích a kolážích pracoval výhradně s odpadem, jehož expresivní povahu, danou destrukcí původního účelu, konfrontoval s pevnou strukturou svého výtvarného záměru. V Ateliéru Sekal, prostoru umělcovy dílny, kterou v závěru života Zbyněk Sekal uspořádal do podoby dokonalého komplexního díla – Gesamtkunstwerku – má divák možnost pochopit komplexní přístup autora k tvorbě, jeho potřebu systemizace, setká se s hotovými i rozpracovanými díly, s napětím chaosu a řádu, které je pro Sekalovu osobnost i dílo určující.

Veletržní palác, Národní galerie v Praze | → Facebook

X
24/9Slow-up Komentovaná prohlídka NG

24. 9.Recyklace v českém výtvarném umění16:30 Veletržní palácvíce →

So 24. 9. 2016, 16:30
Slow-up: Komentovaná prohlídka NG

Komentovaná prohlídka na téma recyklace ve výtvarném umění na příkladu děl českých umělců ze sbírek NG ve Veletržním paláci.

Pojem recyklace se výtvarném umění vyvíjela již od prvních ready madeů Marcela Duchampa meziválečná generace umělců na toto téma sice navázala, ale skutečný rozkvět přišel až v šedesátých letech 20. století. V českém prostředí se fenoménu recyklace věnovala celá řada autorů nejvýrazněji zřejmě Věra Janoušková, Vladimír Boudník, Zbyněk Sekal, Jiří Kolář či Karel Nepraš. Recyklace v umění se netýká pouze materiálové složky, ale také recyklace myšlenkové. Staré náměty či ideje se mohou stát východiskem pro práci současných umělců, kteří jejich rekontextualizací vytvářejí most mezi historickými souvislostmi a současností. Tato forma umělecké recyklace se stala signifikantním rysem postmoderny. U nás se s ní můžeme setkat například v tvorbě Jiřího Černického či Jiřího Davida.

Veletržní palác, Národní galerie v Praze | → Facebook

X
24/9Slow-up Módní předhlídka

24. 9.Módní předhlídka19:30 Veletržní palác, malá dvoranavíce →

So 24. 9. 2016, 19:30
Slow-up: Módní přehlídka

Slow-up vyvrcholí večerní módní přehlídkou, kterou živě doprovodí hudbou a zpěvem Sára Vondrášková aka Never Sol se sborem Elpida.

Veletržní palác – Malá dvorana, Národní galerie v Praze

Facebook | → Never Sol | → Sbor Elpida

X
24/9Slow-up Koncert: Never Sol a sbor Elpida

24. 9.Koncert: Never Sol a sbor Elpida20:00 Veletržní palác – Malá dvoranavíce →

So 24. 9. 2016, 20:00
Slow-up: Koncert Never Sol a sbor Elpida

Křehké písničkářství, nakažlivá melancholie i uhrančivý hlas plný obnažených emocí, to je projekt Never Sol zpěvačky a klávesistky Sáry Vondráškové. Poprvé o sobě dala vědět skladbou Lay Down z kriminálního dramatu režiséra Davida Ondříčka Ve stínu. Vystudovala jazzový zpěv na Ježkově konzervatoři, na kterou se přihlásila z lásky k Dianě Krall. Dnes už čerpá spíše ze současných ženských indie-popových interpretek jakými jsou Bat For Lashes, Regina Spektor nebo Cat Power. „Jsou to zpěvačky, které se snaží najít svůj vlastní jazyk a kašlou na nějaký zastaralý představy o tom, jak by se mělo zpívat a jak my měla písnička znít.“ vysvětluje.

Pěvecký sbor Elpida dnes tvoří pětadvacet dam ve věku od šedesáti do osmdesáti let a sbormistryně, operní pěvkyně Zuzana Seibertová.

Veletržní palác – Malá dvorana, Národní galerie v Praze

Facebook | → Never Sol | → Sbor Elpida

X
25/9Workshop: Dáme si do bytu...

25. 9.Kolektiv Z pokoje do pokoje: Renovace starého nábytku13–17:00 Otevřený ateliér, Florencvíce →

Ne 25. 9. 2016, 13–17:00
Workshop: Dáme si do bytu... židli po babičce.

Tuzex, natáčky i krepsilonové punčochy jsou naštěstí dávno pryč, pamatujete ale na skříňky, stolky, židle, co bývaly v každém bytě a dnes po nich není ani vidu ani slechu? Projekt Z pokoje do pokoje takový nábytek vyhledává, opravuje a stará se o to, aby nezmizel na sběrných dvorech. Během zářijového odpoledne v centru města pod pavlačemi otevře nábytkový dvůr všem, co rádi hledají to, co už by jiní vyhodili. I starý nábytek zůstává cool!

V otevřené dílně se vrátíme do dob, kdy se opravovalo vše, co se opravit dalo. Během odpoledne budou na místě truhláři, kteří vysvětlí, jak repasovat židle, lepit prasklou dýhu, nebo zpevnit viklající nohy stolu. Opravovat lze věci vlastní anebo ty, co dílně darovali jiní. Program doplní rukodělná stanoviště pro zájemce o netradiční doplňky do bytu z vinylových desek, skla nebo kartónů, recyklovat ze starých materiálů pod vedením lektorů budou i děti. O osvěžení se během pozdně letního odpoledne postará pojízdná kavárna ve stínu pavlačí. Projekt Z pokoje do pokoje vznikl pod záštitou spolku Spojené hlavy, z.s.

Za Poříčskou branou 7, Praha 8 – hned u východu z metra Florenc

zpokojedopokoje.cz

X
1/10Brno Slow-up Workshop

1. 10.Slow-up Workshop 11:00 Praha – Fórum pro architekturu a médiavíce →

So 1. 10. 2016, 11:00
Slow-up Workshop

Upcyklace a recyklace patří k přístupům takzvané pomalé módy – Slow Fashion. Ve svých kolekcích se k nim aktuálně hlásí velká česká návrhářská jména jako Jakub Polanka, Monika Drápalová nebo Denisa Nová i oblíbení nastupující designéři a mladé značky jako Hana Frišonsová, Mongol, Jakoby nebo La Femme Mimi. Upcyklace i recyklace se soustředí na zužitkování nepotřebného zboží. Rozdíl mezi nimi spočívá v tom, že upcyklací věc vedle dalšího života navíc ještě získává na hodnotě. Staré tričko se tak například nepromění v hadr na podlahu nebo v izolaci, ale třeba na šaty, doplněk nebo šperk. Na workshopu a módní přehlídce v rámci Old's Cool 2016 chceme poukázat na to, že na návrat a nové zužitkování secondhandového oblečení a materiálů se vedle známých návrhářů soustředí i zajímavé mladé projekty, jako například Win Win Love nebo mezigenerační projekt Ponožky od babičky. Do upcyklace se ženami bez domova se pod značkou Metráž pustila i Lucie Kutálková z Leeda ve spolupráci s Kateřinou Jungovou.

Celodenní workshop je příležitostí vyzkoušet si pod vedením českých designérů jejich osobité techniky upcyklace oděvu a naučit se, jak se pletou ponožky a to přímo od babiček pletařek zapojených do projektu Ponožky od babičky.

Praha – Fórum pro architekturu a média, Brno

Ponožky od babičky | → Praha v Brně

X
1/10Brno Never Sol a sbor Elpida

1. 10.Módní přehlídka, koncert Never Sol a sbor Elpida. Praha – Fórum pro architekturu a médiavíce →

So 1. 10. 2016
Módní přehlídka a koncert Never Sol a sbor Elpida

Praha – Fórum pro architekturu a média, Brno

Never Sol | → Sbor Elpida | → Praha v Brně

X
6/10Olomouc Cesta za tajemstvím lesa

6. 10.Cesta za tajemstvím lužního lesa8:30 / 11:00 / 13:30 Centrum Sluňákovvíce →

Čt 6. 10. 2016, 8:30 / 11:00 / 13:30
Cesta za tajemstvím lužního lesa

Tajemné staré porosty, neprostupný mokřadní terén smuh, tůní a ramen s hejny komárů a pravidelně zaplavované oblasti patří mezi hlavní charakteristiky lužního lesa. Rostou tam jen pevně kořenící stromy, které odolají náporu vody, jako je dub, javor, jilm nebo jasan. Jsou živým organismem, který má mohutnou regenerační schopnost. Všechno se děje přirozeně a naprosto samo. Pojďte s námi odhalit tajemství a důležitost nejen těchto stromů za pomoci názorných ukázek, aktivit a filmu o Litovelském Pomoraví, kterému propůjčil svůj podmanivý hlas herec Jan Kačer.

Dům přírody Litovelského Pomoraví – Centrum Sluňákov
Horka nad Moravou, Skrbeňská 669/70.

Jak se k nám dostat? Z Olomouce autobusem MHD č. 18 a 20 ze zastávky Tržnice. V Horce zastávka Horka (bus 20) nebo Horka škola (bus 18). Sluňákov najdete na konci Horky směrem na Skrbeň vpravo.

www.slunakov.cz

X
6/10Olomouc Dramatický kurz SENior

6. 10.Dramatický kurz SENior – Otevřená dílna9–13:00 Divadlo na cuckyvíce →

Čt 6. 10. 2016, 9–13:00
Dramatický kurz SENior: Otevřená dílna

V Divadle na cucky jsme připravili dramatický kurz s názvem SENior. Uvidíte ukázku práce, ze setkání, která probíhala vždy jednou za týden pod vedení odborné lektorky. Nedílnou součástí kurzu byli i dílny a semináře pod vedení dalších zkušených lektorů z oblasti dramatického a literárního umění. Prostřednictvím dramatické hry, metod a postupů souvisejících s dramatickým a literárním uměním se starší lidé učili nejrůznějším dovednostem z oblasti komunikace, osobnostně – sociálního a umělecko-estetického rozvoje. V otevřené lekci jsme pro vás připravili praktickou ukázku tvořivých dramatických činností, v závěru jsme pro vás připravili i krátký sestřih videí z půlročního kurzu. Lektorka: Jana Jurkasová.

Rezervace na ol.oldscool.kurz@email.cz

Divadlo na cucky – Freskový sál, Olomouc

Divadlo na cucky | → Youtube | → Fotografie

X
6/10Olomouc Mezigenerační dílna

6. 10.Mezigenerační dílna pro prarodiče, vnuky a vnučky15–16:30 Divadlo na cuckyvíce →

Čt 6. 10. 2016, 15–16:30
Mezigenerační dílna pro prarodiče, vnuky a vnučky

V Divadle na cucky jsme připravili workshopy pro prarodiče s dětmi. Smyslem těchto setkání bude prostřednictvím metod a postupů z oblasti dramatického umění a divadla objevit nový způsob komunikace mezi starším člověkem a dítětem. Postupně bychom rádi nabídli veřejnosti dramatický kurz, jehož cílem bude vytvořit divadelní představení s těmito věkovými skupinami. Workshop bude pozvánkou na dlouhodobý kurz, který bude probíhat od ledna do prosince 2017. Lektorka: Jana Jurkasová

Kapacita omezená na 14 osob, rezervace na dílnu nutná na adrese petrakovamagdalena@gmail.com. Doporučený věk dětí do 10 let.

Divadlo na cucky – Freskový sál, Olomouc

Divadlo na cucky

X
6/10Olomouc Otevřená dílna: Ze starého nové

6. 10.Otevřená dílna: Ze starého nové aneb Učíme se od babiček15–18:00 Green Dressmakersvíce →

Čt 6. 10. 2016, 15–18:00
Otevřená dílna: Ze starého nové aneb Učíme se od babiček

Rezervace na ol.oldscool.kurz@email.cz

Green Dressmakers, Kateřinská 10, Olomouc

Green Dressmakers

X
6/10Olomouc Seniorský storytelling

6. 10.Seniorský storytelling18–18:40 Café 87více →

Čt 6. 10. 2016, 18–18:40
Seniorský storytelling

Cafe 87, Olomouc

Cafe 87

X
6/10Olomouc Bonus, MaryC a sbor Elpida

6. 10.Koncert: Bonus, MaryC a sbor Elpida19:00 Kaple božího těla, UPOLvíce →

Čt 6. 10. 2016, 19:00
Koncert: Bonus, MaryC a sbor Elpida

Martin Hůla, který je známý i pod jménem Bonus, má za sebou členství v kapele Ememvoodoopöká, se kterou získal Anděla v kategorii Alternativní scéna. Jeho hlavním projektem je Bonus. Za své druhé album Náměstí Míru, které vyšlo v roce 2011, byl oceněn nově vzniklou hudební cenou Apollo. V jeho hudbě se mísí rapování, folková hudba a především osobitá výpověď, která kriticky reflektuje celospolečenská témata.

Marie Čtveráčková alias Mary C je selektorka, moderátorka, kulturní aktivátorka a kurátorka labelu Kruton. Jedním uchem stále v budoucnosti groovů. Každé pondělí od 22:00 ji můžete slyšet na Radiu Wave v pořadu Kruton alias Scéna s Mary C. Zaměřuje se na nové proudy vycházející z hip hopu, rap s přesahem, názorem a výrazem, novou vlnu soulu a R’n’B a groovy budoucnosti.

Pěvecký sbor Elpida dnes tvoří pětadvacet dam ve věku od šedesáti do osmdesáti let a sbormistryně, operní pěvkyně Zuzana Seibertová.

Kaple božího těla, UPOL, Olomouc

Bonus | → MaryC | → Sbor Elpida

X
6/10OlomoucGeneration What a Old's Cool

6. 10.Mezigenerační diskuze 20:00 Kaple božího těla, UPOLvíce →

St 6. 10. 2016, 20:00
Generation What a Old's Cool

Mezigenerační diskuze a setkání projektů Generation What a Old’s Cool. Veřejná diskuze otevře politická i ryze osobní témata a svede dohromady inspirativní osobnosti generace mileniánů a generace seniorů. Základní kontext a otázky do diskuze poskytne rozsáhlý sociologický výzkum uskutečněný v rámci mezinárodního projektu Generation What zaštítěného Českým rozhlasem.

Kaple božího těla, UPOL, Olomouc

Generation What

X
??/11BrnoGeneration What a Old's Cool

Listopad 2016Mezigenerační diskuze Studio ČRo Brnovíce →

Listopad 2016
Generation What a Old's Cool

Mezigenerační diskuze a setkání projektů Generation What a Old’s Cool. Veřejná diskuze otevře politická i ryze osobní témata a svede dohromady inspirativní osobnosti generace mileniánů a generace seniorů. Základní kontext a otázky do diskuze poskytne rozsáhlý sociologický výzkum uskutečněný v rámci mezinárodního projektu Generation What zaštítěného Českým rozhlasem.

Studio ČRo Brno, termín bude upřesněn

Generation What

X

Never Sol → Nur

Never Sol nahrála na podporu festivalu Old's Cool novou skladbu s pěveckým sborem Elpida.

Podívejte se nový videoklip v režii Štěpána Vodrážky, nebo si stáhněte z Bandcampu singl zdarma.

Slow-up

24. 9. 2016 – Veletržní palác,
Národní galerie v Praze

1. 10. 2016 – Praha. Fórum pro architekturu a média, Brno

Slow-up je výzvou k zamyšlení nad uspěchaností a zbytečnou nadprodukcí dnešní doby. Zkuste tedy zpomalit a setkat se s krásnou módou z jedinečných materiálů, které by bez zaujetí designérů skončily v odpadu.

Na workshopu a módní přehlídce chceme poukázat na to, že na návrat a nové zužitkování secondhandového oblečení a materiálů se vedle známých návrhářů soustředí i zajímavé mladé projekty, jako například Win Win Love nebo mezigenerační projekt Ponožky od babičky.

Do upcyklace se ženami bez domova se pod značkou Metráž pustila i Lucie Kutálková z Leeda ve spolupráci s Kateřinou Jungovou. Celodenní workshop je příležitostí vyzkoušet si pod vedením českých designérů jejich osobité techniky upcyklace oděvu a naučit se, jak se pletou ponožky a to přímo od babiček pletařek zapojených do projektu Ponožky od babičky. V Praze i v Brně událost vyvrcholí večerní mezigenerační módní přehlídkou, kterou živě doprovodí hudbou a zpěvem Sára Vondrášková aka Never Sol se sborem Elpida.

Program:

  • 11:00 Zahájení, představení jednotlivých designérů, vlastní prezentace designérů face to face
  • 11:30-18:00 Workshop slow-fashion pod vedením designérů v Café Jedna
  • 14:00 Komentovaná prohlídka ateliéru Zbyňka Sekala
  • 16:30 Komentovaná prohlídka na téma recyklace ve výtvarném umění
  • 19:30 Módní přehlídka
  • 20:00 Koncert: Never Sol a sbor Elpida

Mediální partneři festivalu: Český rozhlas, Radio 1, DailyStyle, Fashionbook.cz, FullMoon, Protišedi, Vital

Partneři: Elpida, Radio Wave, Národní galerie, Národní knihovna, Nadační fond Avast, Nadace O2, MHMP, Městská část Praha 2, Městská část Praha 4, Městská část Praha 7, ZOOT, Archiv pro výtvarné umění, DW7 o. p. s., Divadlo na cucky, Sluňákov, Flop Fashion Store, Green Dressmakers.

Pořadatelem festivalu je obecně prospěšná společnost Elpida, jejímž cílem je především aktivovat, vzdělávat a bavit seniory, ale také propojovat generace a pohnout veřejným míněním ve prospěch stáří.

Old's Cool tradičně představuje mezigenerační projekty, inspirativní seniory, legendy, kapacity, vzory i velké životní příběhy, iniciuje mezigenerační spolupráci a zapojuje seniory přímo do realizace vybraných projektů. Buďte zvědaví, nebudete brzo staří!