Old's Cool
Hradec Králové

Mezigenerační festival je oslavou Mezinárodního dne seniorů (1. 10.)

Facebook Instagram

Více o festivalu  |  Press
Kontakt  |  Partneři

Jubilejní pátý ročník se koná v pěti městech od 7. 9. do 2. 11. 2017. Přehlídka je vyvrcholením celoročních aktivit Elpidy, kdy se prostřednictvím koncertů, diskusí a workshopů šíří a popularizuje téma stárnutí v duchu motta old’s cool.

Old's Cool
Hradec Králové

Facebook Instagram

Více o festivalu

27. 9.
16:00

Koncert / Sun & Dead & Sbor Elpida

Masarykovo náměstí
Hradec Králové
Vstup volný.

Mezigenerační přehlídku OLD’S COOL zahájí v Hradci Králové prvorozený syn herečky Lenky Krobotové a hudebníka Václava Havelky, Šimon společně se Sborem Elpida. Šimon se doslova narodil s bubenickými paličkami v ruce, a posedlý rytmem od narození jej nejprve neustále vyťukával do všem možných předmětů kolem sebe, až do momentu, kdy mu rodiče ke třetím narozeninám koupili bicí soupravu. Od té doby pro něho a jeho tatínka není větší radosti než spolu hrát a koncertovat. K dnešnímu dni odehrálo duo v průběhu let mezi 6 – 8 lety Šimona desítky koncertů a další přibývají. V repertoáru duo nemá skladby pro děti ale písně ať už autorské, většinou z repertoáru Please The Trees nebo svých oblíbených kapel jako The Beatles, The Rolling Stones, Wilco a dalších. Šimonovými bubenickými vzory jsou Glenn Kotche, Ringo Starr, Charlie Watts a Steve Shelley.

27. 9.
18:00

Strach nad Hradcem / Mezigenerační debata

Bio Central | 18:00 – 19:30
Hradec Králové
Vstup volný.

Žijeme v nejbezpečnějším období lidstva, přesto se bojíme. Hlavně toho, s čím nemáme žádnou zkušenost. Nebojte se přijít diskutovat s našimi hosty o strachu.

Hosté: Karel Hvíždala (publicista a spisovatel), Mikuláš Kroupa (zakladatel a ředitel Post Bellum), Jiří Hrabě (ředitel Elpidy a šéfredaktor časopisu Vital) a bloggerka Anna Stránská. Moderuje Barbora Šichanová (Český rozhlas – Radio Wave).

27. 9.
20:00

Koncert / Please The Tress & Sbor Elpida

Bio Central
Hradec Králové
Vstup 120/60,–

Sbor Elpida dnes tvoří pětadvacet dam ve věku od šedesáti do osmdesáti let a sbormistryně, operní pěvkyně, Zuzana Seibertová. Premiérové vystoupení Sboru s leadery české nezávislé scény Please The Trees a Pavlem Bobkem proběhlo v únoru 2011 v Praze, následovala řada koncertů a nahrávek, mimo jiné např. s Jaromírem Švejdíkem, Dušanem Neuwerthem, Janem Burianem, Martinem Hůlou (dříve Bonusem), Jiřím Suchým a Never Sol. Sbor koncertoval na řadě velkých českých festivalů, mj. Colours of Ostrava, Rock For People, United Islands of Prague a dalších.V současnosti sbor aktivně koncertuje a podílí se na kampaních, které přispívají k pozitivnímu vnímání seniorů ve společnosti.

Praha  7. 9. – 2. 11. 2017 Hradec Králové  27. 9. 2017 Olomouc  5. 10. 2017 Brno  7. 10. 2017 Bratislava  9. – 14. 10. 2017 Info